MENTORJI VOKALNE ŠOLE

ANA DELIN
ANA DELIN
Vokalistka, pedagoginja, producentka in glasbena terapevtka Ana Delin se je po končani nižji glasbeni šoli iz klavirja izobraževala v klasičnem petju v Glasbeni matici Maribor, kasneje pa na glasbenem konservatoriju v Mariboru. Svojo pevsko pot je nadaljevala pri uveljavljenih pedagogih ”Speach Level Singing” metode Jeremyju Bruceu in Badiene Magaziner (ZDA). V letu 2010 je pričela solistično sodelovati v mednarodnem projektu Tango Story s priznanim violinistom Stefanom Milenkovichem in akordeonistom Markom Hatlakom, s katerim je gostovala na pomembnih odrih v Sloveniji, Hrvaški ter Bosni in Hercegovini. Takrat se je začelo tudi njeno veliko zanimanje za jazz in aktivno izpopolnjevanje pri hrvaški vokalistki Leli Kaplowitz (Zagreb). V jeseni 2013 se je podala na intenzivno trimesečno izobraževanje v New York, kjer je študirala petje pri Lauren Kinhan, Kim Nazarian, Petru Eldrigeu (New York Voices), Amy London in Dylanu Pramuku (New School of Music) ter Judy Niemeck (Berlin, New York). V času bivanja v ZDA je nastal njen prvi solistični jazz projekt Twisted z mednarodnim triom (Vladan Miatović, Žan Tetičkovič in Luca Rosenfeld), s katerim se je predstavila v Somethin’ Jazz Clubu New York. Kot mezzosopranistka že osem let sodeluje v vokalni zasedbi Vox Arsana, s katero je nastopila na odmevnih koncertnih odrih in festivalih v Sloveniji, Franciji, Italiji, Hrvaški in ZDA (Ohio, New York). Vox Arsana so stalni gostje big bandov – Big Band RTV Slovenija, Big Band HRT, Big Band DOM in Totega Big Banda Maribor ter redno sodelujejo s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Od leta 2013 delujejo pod mentorstvom New York Voices, z njimi so nastopili v Cankarjevem domu skupaj z Big Bandom RTV Slovenija pod taktirko dirigenta Lojzeta Krajnčana. Z omenjenim big bandom so v letu 2015 izdali prvi studijski album TURN IT UP.
TEA LETONJA
TEA LETONJA

Vokalistka, kantavtorica, vokalna učiteljica, glasbena aranžerka in vokalna producentka Teja Letonja Hajšek je glasbeno pot začela leta 2003 s klasičnim petjem pri Samu Ivačiču. Leta 2009 je od mestne občine Ptuj prejela posebno priznanje za mlado ustvarjalko na glasbenem področju. Po končani nižji glasbeni šoli je svoje izobraževanje nadaljevala pri uveljavljenih pedagogih popularne ameriške metode “speach level singing”, Nataši Nahtigal in Jeremyju Bruceu. Takrat je svojo pozornost preusmerila v pop in jazz. Ob tem se je pričelo tudi njeno zanimanje za glasbeni kabare; tako je prevzela glavno pevsko vlogo v glasbeno-plesni predstavi Ženske, koreografinje Božene Krivec. V letih 2011 in 2012 je svoje vokalno izpopolnjevanje nadaljevala pri hrvaški jazz pevki Leli Kaplowitz.
Avgusta 2013 se je z Vox Arsano odpravila v ZDA, kjer se je začelo sodelovanje s skupino New York Voices. Leta 2015 je z Vox Arsano in Big Bandom RTV Slovenija izdala studijski album Turn it up. Več let se je redno vokalno izpopolnjevala pri Kim Nazarian, eni najpomembenjših jazz sopranistk današnjega časa. Hkrati je svoje znanje bogatila tudi pri Lauren Kinhan, Darmonu Meaderju, Petru Elridgeu, Rosani Eckert idr. Ustvarila je več samostojnih glasbenih projektov in ob tem sodelovala z različnimi glasbenimi izvajalci in orkestri.
Koncertirala je v Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Franciji in ZDA. Svoje znanje še vedno širi pri Mary Zimmer (svetovno uspešni stokovnjakinji za obvladovanje in oblikovanje vokala v pop in rock petju).

Pod umetniškim imenom Leto ustvarja avtorsko glasbo, pri čemer sodeluje z vrhunskimi glasbeniki (Bruno Domiter – bobni, Luka Herman Gaiser – bas, Marko Zaletelj – kitara, Tom Hajšek – klaviature).

Vsako leto organizira in vodi Poletno glasbeno šolo (v okviru Vokalne šole Arsana pod okriljem Festivala Arsana), kjer je tudi mentorica.

Pri individualnem učenju se posveti vsakemu učencu celostno, saj verjame, da je vokalna tehnika le nujno sredstvo za lasten pevski izraz vsakega posameznika.
Poučuje tudi vokalne skupine, za katere sama piše vokalne aranžmaje.

Njeni učenci dosegajo uspehe na pevskih tekmovanjih, prav tako je več učencev vodila v pripravah na vokalni del sprejemnih preizkusov za Konzervatorij za glasbo in balet v Mariboru in v Ljubljani, smer klasika in pop/jazz, kjer so sprejemne preizkuse uspešno opravili. Učencem pomaga tudi pri kreativnem procesu ustvarjanja avtorske glasbe.

Kontakt:
teja.letonja@gmail.com
+386 40 660 822

 

NATALIJA TUMPEJ
NATALIJA TUMPEJ
Natalija Tumpej je glasbeno pot pričela z igranjem prečne flavte, vendar jo je močna želja po pevskem izražanju znova pripeljala na Glasbeno šolo Karol Pahor Ptuj, kjer uspešno zaključila izobraževanje solo petja pri profesorju Samu Ivačiču.
Jazz je glasbena smer, ki ji posveča največ časa. Svoje znanje izpopolnjuje pri številnih jazz pevcih in instrumentalistih kot so Judy Niemack, New York Voices, Sara Gazarek, JD Walter, Deborah Brown, Lela Kaplowitz, Ana Bezjak, Nina Strnad, Jure Pukl, Robert Bargad, Daniel Noesig… Pevsko izobraževanje pa trenutno nadaljuje pri profesorici Carolini de Rooij na Konservatoriju v Celovcu (Avstrija).
Leta 2015 jo je mednarodna komisija Riga Jazz Stage izbrala za nastop na istoimenskem festivalu v Latviji.
Natalija je vokalistka glasbene skupine Jazz Ladies, sodeluje pa tudi pri različnih glasbenih projektih in s številnimi drugimi glasbeniki (Avalon, Lady sings the blues…).