MENTORJI

Matjaž-LatinGledališko režijo je študiral na Akademiji za dramsko umetnost v Zagrebu. Do danes je postavil že okrog 50 uprizoritev, področje njegovega delovanja pa ne zajema zgolj gledališča, temveč tudi film, televizijo in muzikal. Ob režiji tudi igro.

Režiral je v na domala vseh slovenskih odrih, pogosto pa ustvarja tudi na Hrvaškem. Med njegove odmevnejše uprizoritve v Sloveniji sodijo Koljadev Murlin Murlo (Mestno gledališče ljubljansko, 1998), Družinske zgodbe Biljane Srbljanović (SNG Drama Ljubljana, 2000), BerkoffovJamr (Mestno gledališče Ptuj, 2002), Panychevo Bdenje (Mestno gledališče Ptuj, 2005), Delaneyjin Okus po medu (SNG Drama Ljubljana, 2006), Bojčev Orkester Titanik (SNG Nova Gorica, 2007), Skubicevi Neskončno šteti dnevi (SNG Nova Gorica, 2009); na Hrvaškem pa je režiral med drugim tudi v Splitu, kjer je v HNK Split leta 2005 postavil Gogoljevega Revizorja in istega leta v HNK Ivana pl. Zajca na Reki Manfridijevo črno komedijo Bludi.

Leta 2012 se je podpisal pod režijo odmevne glasbeno gledališke uprizoritve Kurentova svatba ob otvoritvi Evropske kulturne prestolnice, prav tako je na oder postavil zadnja dva muzikala na Drugi Gimnaziji Maribor v okviru English Student Theater, Romeo in Julija (2013) in Alica v čudežni deželi (2015). S Šolo Muzikala na ptujski Gimnaziji sodeluje že od leta 2014, kjer je režiral predstavo Metuljev Efekt (2015) in vodi redne igralske delavnice.

Ana-DelinDeset let aktivno deluje v Društvu za glasbeno umetnost ARSANA na Ptuju. Vokalistka, pedagoginja, producentka in specialistka umetnostne terapije Ana Delin se je po končani nižji glasbeni šoli iz klavirja izobraževala v klasičnem petju v Glasbeni Matici Maribor, kasneje pa na Glasbenem Konservatoriju v Mariboru. Svojo pevsko pot je nadaljevala pri uveljavljenih pedagogih ”speach level singing” metode Jeremyju Bruceu (ZDA) in Badiene Magaziner (ZDA). V letu 2010 je pričela solistično sodelovati v mednarodnem projektu TANGO STORY s priznanim violinistom Stefanom Milenkovichem in akordeonistom Markom Hatlakom, s katerim je gostovala na pomembnih odrih v Sloveniji, Hrvaški ter Bosni in Hercegovini. V jeseni 2013 se je podala na intenzivno trimesečno izobraževanje v New York, kjer je študirala petje pri Lauren Kinhan, Kim Nazarian, Petru Eldrigeu (New York Voices), Amy London in Dylanu Pramuku (New School of Music), ter Judy Niemeck (Berlin/NY). V času bivanja v ZDA je nastal njen prvi solistični jazz projekt »Twisted« z mednarodnim triom (Vladan Miatović, Žan Tetičkovič in Luca Rosenfeld), s katerim se je predstavila v Somethin’ Jazz Clubu, NY.

Kot mezzosopranistka že osem let sodeluje v vokalni zasedbi Vox Arsana, s katero je nastopila na odmevnih koncertnih odrih in festivalih v Sloveniji, Franciji, Italiji, Hrvaški in ZDA (Ohio, New York). Vox Arsana so stalni gostje big bandov – BB RTV SLO, BB HRT, BB DOM in Totega BB Maribor ter redno sodelujejo s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Od leta 2013 delujejo pod mentorstvom NEW YORK VOICES in so z njimi nastopili v Cankarjevem domu z BB RTV SLO pod taktirko dirigenta Lojzeta Krajnčana. Pravkar so izdali prvi studijski album z BB RTV SLO.

Prav tako je sproducirala tri otroške glasbene predstave: Alica v čudežni deželi (2013), Alica išče pot domov (2014) ter v sodelovanju s podjetjem Talum muzikal z naslovom Lahkotni svet (2015). Prav tako je bila vokalna producentka gimnazijskega muzikala Metuljev Efekt ter je vodja šole muzikala Arsana.

Jure-KrajncPlesalec, pedagog/plesni učitelj, trener, koreograf, od leta 2010 plesni sodnik, inštruktor in ustanovitelj tehnike Q! Dance in Zumbe se je od leta 1995 izobraževal na raznih plesnih šolah, seminarjih in akademijah v plesnih tehnikah Hip-Hop, Electric Boogie, Breakdance, Popping, Locking, R`n`B, Jazz, Street jazz, Rock`n`Roll, Standardni plesi, Latinsko-ameriški plesi, Sodobne plesne tehnike, Step in drugih tehnikah po Evropi in tudi na Japonskem. Učil se je pri najbolj znanih slovenskih in tujih trenerjih. Največkrat je bil v Londonu, na najboljši plesni šoli za Hip-Hop, Street Jazz in Jazz v Evropi, z imenom Pineapple. Leta 2006 je bil tudi na Japonskem, kjer se je izpopolnjeval v plesnih tehniki House.

Učil in vodil je plesne tečaje in seminarje na raznih osnovnih, srednjih in plesnih šolah ter klubih po Sloveniji in tujini. Trenutno uči in pleše Hip-Hop, Street Jazz in Jazz na njegovi matični plesni šoli – Plesna šola Samba v Mariboru. Največkrat je v tujini učil na Hrvaškem, v Belgiji, na Slovaškem ter v Srbiji. Velikokrat je sodil Hip-Hop tekmovanja tako v Sloveniji kot tujini. Pleše že 20 in ples poučuje 16 let.

S Šolo Muzikala na ptujski Gimnaziji sodeluje že od leta 2014, kjer je skupaj s Tino Dobaj postavil koreografije za predstavo Metuljev Efekt (2015) in vodi redne plesne delavnice.

Mladen-DelinPianist, vokalist, producent in aranžer Mladen Delin je diplomiral na glasbeni akademiji v Banja Luki, smer klavir in na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer glasba. Izpopolnjeval se je v Beogradu, Londonu in Parizu in opravljal specialistični študij pri ruskem pianistu Konstantinu Boginu na Akademiji Sv. Cecilije (Bergamo, ITA). Klasično pevsko pot je začel pri Ondini Otti Klasinc in Dragici Kovačič (PEF v Mariboru), kasneje pa še pri Nataši Nahtigal (SLO), Judy Niemeck (Berlin/ ZDA), Leli Kaplowitz (CRO) in Jeremyju Bruceu (ZDA). Študij petja, klavirja in aranžiranja je nadaljeval v ZDA, kjer se je izpopolnjeval pri svetovno znanem jazz kvartetu NEW YORK VOICES (2 x Grammy Award), Amy London (New School of Music, NY), Daveu Franku (Berkley, Boston) in Badiene Magaziner (NY). Koncertiral je v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini (Banja Luka, Sarajevo), Italiji (Rim, Bergamo), Franciji (Pariz), Veliki Britaniji (London) in ZDA (Ohio, NY, Indianapolis).

Redno sodeluje s priznanimi umetniki, kot so New York Voices, Stefan Milenkovich, Konstantin Bogino, BB RTV SLO, BB HRT, BB DOM, TOTI BB MARIBOR in drugimi. Je producent glasbenih predstav Živalski Karneval, Kurentova svatba in Tango Story. Trenutno deluje kot umetniški vodja šole muzikala in direktor glasbenega abonmaja in festivala ARSANA – ARTPTUJ.